Glada Fisken

 

Glada Fisken

 

Glada Fisken är Fritidsgården Susekullens lilla fiskeklubb som bildades 15 november 1996. Vi är totalt ca 35 medlemmar i åldrarna 7 - 60 år. Juniorerna träffas regelbundet på tisdagskvällar. Under vintern har vi möten, tillverkar fiskeutrustning, ser på film och  pimpelfiskar. Vi deltar också i olika fisketävlingar, och i vintras (05-06) lyckades några av våra juniorer komma på pallen i DM-pimpel.  När våren/sommaren kommer med värme och ljus, så brukar vi fiska varje tisdag, och då testar vi olika sjöar och gyl i kommunen.
Några gånger under året  försöker vi också att landa en och annan gädda eller öring vid kusten. Om tiden räcker till så försöker vi också ha ett läger i oktober, november eller december. Sommarens aktiviteter koncentreras kring sportfiskeskolan som vi i år (06) hade veckorna, 24, 26 och 33. Sportfiskeskolan lockar 30-35 deltagare i åldern 7 - 16 år, som under en intensiv vecka får grundläggande teori och praktik.
Vi är mycket tacksamma för allt stöd vi fått från Sportfiskarna, Sparbanksstiftelsen KronanAbu Garcia och Normark.
Tillsammans med Mieådalens SFK (Karlshamn) och Regnbågens SFK (Sölvesborg) har vi medverkat  i det omfattande Leader+ projektet, TRY-Angling. Projektet var ett internationellt förankrat projekt där vi samarbetat med en fiskeklubb på Western Islands – Skottland. Syftet med projektet var att utbilda miljömedvetna juniorsportfiskeguider, och på så sätt stimulera ungdomarna till fortsatt entreprenörskap inom sportfisketurism. Eventuellt blir det en fortsättning på projektet nästa år.

Vi hoppas på många fina fisketurer i framtiden och önskar alla ett riktigt SKITFISKE!

 

[slideshow_deploy id=’382’]