Auschwitz 2013

Bankgironr 728-5547

 

Nu är det som så att vi planerar ett nytt projekt där vi i samarbete med Nordenbergsskolan

tänker åka ner till Koncentrationslägret Auschwitz och även besöka Schindlers museum. Innan vi åker ner kommer vi att anordna en föreläsning vid Folkets Hus för de som ska åka ner (v.15) där föredragshållarna är två kvinnor som berättar om sina erfarenheter och upplevelser från deras tid i koncentrationslägret. Föreläsningen kommer att vara en öppen föreläsning där även sponsorer kommer att bjudas in.

Nästa steg är resan ner till Auschwitz och Schindlers museum, efter resan är tanken att eleverna ska redovisa detta för alla elever vid Nordenbergsskolan där även sponsorerna kommer att bjudas in.

Vi hade tänkt att åka buss ner till koncentrationslägret där jag har begärt in tre offerter för resan, vi har i dagsläget fått in två offerter som ligger på ca. 40.000 :-. Därtill kommer båtresan som kostar 2345:- per 4 personer. Boendet är inte inräknat i kalkylen men tillkommer då vi har för avsikt att ordna detta på plats då vi har stöd av personer på plats (vandrarhem). Projektet är inte genomförbart utan ekonomiskt stöd från sponsorer, företag och stiftelser. Vi kommer att tacka våra sponsorer genom att uppföra en sponsorvägg på fritidsgården med sponsorers logga som vi även kommer att göra reklam för på vår hemsida och facebook. I dagsläget är våra sponsorer:

Säljfast AB, Råd och Reklam, Scanbox, Hk-Bygg, Olofströmshus, PDS Engineering, Mångkulturella Gruppen, Lizzo.

Vi fortsätter att söka sponsorer till projektet men vi har även följande event som drivs av ungdomar vid Susekullen för att inbringa medel till projektet:

 

”Dansshow”

I Folketshus 16/2 17.00 med gästartister Ajdin & Kew. Entré 20 kr.

 

”Alla hjärtans dags event” Musik evenemang med dans, klassisk musik, rock, sånger från Balkan och musiker från Susekullen. Entré 20 kr..

 

”Överlevandes berättelser från koncentrationslägret Auschwitz” Gästföreläsning i Folkets Hus 9/4 2013. En eventuell entré kommer att vara ett frivilligt bidrag för varje besökare.

 

Alla evenemang kommer att ske vid Folkets hus som rymmer ca. 200 personer vid varje tillfälle.